Berpesan-pesanLah kita~

Hargailah mereka yang kita cintai selama masih ada,jangan nanti menangis dalam ketawa


"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."
-
Surah Al-Baqarah ayat 216


Monday, December 20, 2010

makan dan gembira

Tidak dinafikan semua orang sangat sukai makan malahan makanan juga merupakan sumber utama bagi kita untuk hidup. Benarkan.wah! macam mahu membuat karangan tingkatan 3 pula.wahahha.

Benar atau tidak apa yang shary katakn? jika ya katakan benar,seandainya tidak katakan tidak.hehe.

sebagai manusia juga kita pasti mempunyai impian untuk sentiasa merasa gembira sahaja kan.tidak kira masa,waktu dan tempat.Shary percaya bahawa tiada manusia yang hidup sangat mengimpikan akan kesedihan keperitan dan segala yang menyusahkan.

jika dahulu bila tiba shary merasakn sangat sedih pasti shary rasa mahu makan puas sepuasnya nie.sampai kenyang.Tidak tahu kenapa begitu tapi realitinya begitulah.
kawan shary juga mempunyai tabiat yang sama.katanya kalau dia merasa sedihkn,dia akan makan puas-puas.

jika shary terus makan saja,pemikiran shary tidak akan memikirkan tentang apa yang berlaku .kita hanya fokus dengan makan yang sedap itu kemudian akan merasa kenyang.

ramai juga para gadis-gadis melakukan sedemikian seprti makan aiskrim,makan snek,makan maggie dan sebagainya lagi.

konklusinya,daripada kita memikirkan tentang kesedihan dan kekecewaan itu adlah lebih baik kita makan saja la.kn best makan ja tanpa memikirkan apa-apa.
cuba kalian lakukan sedemikian,pasti akan gembira itu.\
percayalah.

p/s:selepas makan berabis tue jangan lupa untuk lakukan senaman aa.bakar lemak-lemak yang kesedihan tue.hehe.


2 comments:

Fyzal said...

therapy yg baik gaktu. tp pastu memang kene exercise sungguh2 la. tp kalau pergi exercise pun boleh menenangkan fikiran yg rungsing :)

sHarY said...

hehe.itula pasal.badan aku naik kurangnya senaman.haha.(sedar nie)