Berpesan-pesanLah kita~

Hargailah mereka yang kita cintai selama masih ada,jangan nanti menangis dalam ketawa


"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."
-
Surah Al-Baqarah ayat 216


Sunday, April 17, 2011

Coretan untuk siapa dan hari

coretan buat yang pernahku sayang,

apa khabarmu disana tatkala hari dan waktu semakin jauh meninggalkan kita.Sungguh keindahan hanya apabila kegembiraan dan nikmat kebahagia dirasai,barangkali kau sudah menemuinya.Aku kurang pasti tentang diri aku ,selama apa yang aku alami masih samar-samar rasanya walaupun yang sebenarmya itu adalah hanya rasaku.

Pernahkah ada sedetik saat itu kau memikirkan tentang keberadaan aku walhal nyatanya aku tiada makna lagi buatkmu?
ada benar kata mereka,tiada gunanya akuu untuk difikirkan setelah semuanya berakhir pada noktah yang panjang.Sekiranya ada,terima kasih...aku tahu aku bukan siapa-siapa lagi dalam keluargamu untuk dikhabarkan,dan kerana itu mungkin sebabnya bukannya untuk kamu bicarakan tentang aku.Ceritakanlah tentang kekasih barumu,biar mereka yakni keluargamu tahu kau bahagia.
Jika kalian terlihat aku di kaki-kaki lima memudar mandirkan jalanan,anggapan kamu pasti aku tiada arah untuk ditujukan? adakah benar atau tidak.jawablah..

Siang aku sibukkan kisahku dengan mencari usaha untuk memajukan diri,manakala malam mengundang rindu aku isikan dengan memikirkan tentang masa hadapanku.aku takut.aku khuatir.Aku masih ingat lagi penekanan kau tentang masa depan,menyedarkan aku bahawa aku tiada apa-apa untuk dibawa ke sana.Semuanya tetap sama walaupun aku dilayan.itu katamu.Aku pegang katamu yang sungguh tertanam di lubuk sanubari ini kerana inilah kata dari orang pernah aku sayangi.


buat hari dari hati,
Aku akan terus bersabar sampai waktu itu tiba,walaupun hari itu terlalu lama dan terlalu jauh.siapa tahu bila ianya tiba,pasti aku akan tersenyum lebih dari biasa.ALLAH SENTIASA BERSAMAORANGYANG BERSABAR!!!!!...

No comments: