Berpesan-pesanLah kita~

Hargailah mereka yang kita cintai selama masih ada,jangan nanti menangis dalam ketawa


"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."
-
Surah Al-Baqarah ayat 216


Wednesday, March 2, 2011

kami akan terus tersenyum


lihat saja pada wajah kami,kacak kn? heheh.senyuman inilah yang akan kalian lihat jika berada bersama kami ketika bertugas malam.tidak akan lekang senyuman ini walaupun ada masalah yang datang menjelma.
yang baju merah itu namanya,abang awang dan yang di belakang itu adalah shary.Aku sangat hormat abang awang ini dan aku dah anggap dia sebagai abang aku dah.Dia menjadi teman penasihat aku dan kawan rapat la.best jika bercerita dengan dia ini.
lagi baru-baru ini dia menerima kelahiran anak ke dua,baby girl lag tue.itulah yang di cari.sepasang sudah.tahniah abang.

walaupun jarak umur kami antara 20 tahun jauhnya tetapi tiada langsung masalah untuk aku dan dia berinteraksi.selain dia,pak cik-pak cik pekerja kat sini jua semua kawan rapat aku..apa-apa masalah kami rujuk bersama.

itulah pasal aku jarang keluar jalan-jalan sudah,kerana ada sudah kawan kn di tenpat kerja.g pn siapa la jua kawan aku yang tinggal.

banyak yang aku pelajari dari mereka-mereka ini.abang awang contohnya cakap sama aku,

" ...cai,kita ini lelaki.apa-apa pun biar kita yang tanggung dan kena bertanggungjawab dengan apa yang kita lakukan.nanti bila kau sudah ada keluarga sendiri,abang mahu kau lebih bahagia.cari gadis yang lebih bertanggungjawab dengan keluarga k.kau ini dari keluarga yang baik-baik.abang kenal keluarga kamu ini jenis macam mana.ok cai.."

fuh,bila aku dengar dia kata macam itu,terasa syahdunya aku.nasihat yang berguna ini.hehe.

lagi satu kan aku nak gitau kat korang,mereka yang aku kenal ini mempunyai prinsip yang sama ini.
prinsip mereka adalah,
biar apa pun jua masalah,jangan mudah putus asa dan teruskan dengan senyuman.setiap masalah pasti ada penyelesaian.

percayakah kalian?


No comments: