Berpesan-pesanLah kita~

Hargailah mereka yang kita cintai selama masih ada,jangan nanti menangis dalam ketawa


"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."
-
Surah Al-Baqarah ayat 216


Saturday, February 27, 2010

aku kerja part time~

salam buat kalian~
alhamdulillah buat masa aku masih mampu meluangkan masa aku yang ada ini untuk menulis.Rindu juga aku untuk menulis ini,aku banyak melepaskan gian menulisku pada note facebook aku dan syukur serta berterima kasih aku kepada teman yang memberi komen yang membina kepada aku..ceewwaah~!!!

sudah berapa lama kau tidak berblog,sebegitu juga banyak cerita yang aku ingin kongsikan bersama kalian.hehehe

shary apa cerita???!!!

Sebenarnya aku sekarang memikul lebih tanggungjawab.Selain daripada tanggungjawab aku sebagai seorang pelajar,aku juga memikul tanggungjawab sebgai seorang pekerja..aku sudah kembali bermajikan..hehe..aku masuk hari ini,sudah masuk hari ke-13 aku kerja..Alhamdulillah setakat ini kau masih mampu menjalankan tanggungjawab-tanggungjawab aku..syukur~

pasti kalian ingin tahukan apa pekerjaan aku kn,aku sekarang bekerja sebagai PENGAWAL KESELAMATAN atau lebih dikenali sebagai SEKURITI.Aku bertugas pada waktu malam sahaja sebab pagi kan aku kena pergi ke kuliah..hohoho..

nampaknya kau kali ini betul-betul menjadi kelawar man~ yeah..!
jangan terkejut wahai kalian,aku bekerja ini tidak dijangka sebenarnya kerana beliau aku yang tanya kat aku sama ada aku mahu berkerja atau tidak..jadi secara spontan aku menjawab,."ok la pak,kerja la aku"..wah keputusan luar jangkaan aku sendiri..hehe..
mahu cakap aku tiada sumber kewangan tidak juga,tetapi untuk berdikari dan mencari wang sendiri kan.Sekurang-kurangnya ringan juga beban ibubapa aku..selain itu aku juga ingin menebus segala kesilapan aku yang lalu..aku terlalu banyak melakukan kesilapan yang menyedihkan aku,maka dengan cara ini sedikit sebanyak membantu aku menebusnya.

tidak takutkah kerja sebagai sekuriti malam ini???

wah!! soalan lazim tue ka,hehe..takut tue memang adalah tetapi aku lagi takut kepada ALLAH S.W.T..yang penting jangan difikir tentang perkara-perkara itu.Aku bertugas di sekolah rendah..memang dengar story dari orang lama memang keras juga,alhamdulillah aku masih kuat iman.hehe..

2 comments:

Jessica said...

wah.. im impressed la maz!!
tahniah!!! keja sekuriti d mana?

sHarY said...

hehe..iya jess..kt sebelah uma jak..kn uma kau dkt ngan skul..sk tg aru 2~