Berpesan-pesanLah kita~

Hargailah mereka yang kita cintai selama masih ada,jangan nanti menangis dalam ketawa


"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui."
-
Surah Al-Baqarah ayat 216


Saturday, November 26, 2011

kerana ku sanggup

seringkali kita dengar mereka berkata bahawa, Jika kita betul-betul inginkan sesuatu atau membuat sesuatu itu pasti kita akan dapat Jika kita Sanggup..ermm,benar atau tidak? katakan sahaja Ya!

Dinihari ini aku acapkali mendengar lagu KERANA KU SANGUP,memang terbaik la lagu itu.kena-kena lagi penyanyinya pujaan hatiku jua.hehe.Pada mulanya aku tidak berapa peduli lagu ini,terasa terlalu biasa-biasa sahaja tapi selepas sahaja aku tanya adikku tajuk lagunya lantas dengan pantas aku buat tinjauan di laman sesawang yang dekat di hati.di sanalah menjadi titik nolak undur dan majunya aku menyukai lagu ini.haha.

kerana ku sanggup,sebuah lagu yang menceritakan keadaan sebagaimana seorang insan menempuh liku percintaaan perasaannya yang tidak seperti diharapkan dahulu.Insan itu bersungguh namun sampai bila dia mampu bertahan.lalu dia katakan kerana ku sanggup...apa yang berlaku pun dia sanggup.maknanya penuh dengan keredhaan.
dahsyat!

bersempena dengan Tahun Baru Islam ini,aku ingin mengorak satu langkah terlebih dahulu untuk aku mencipta sejuta langkah.Kejayaan itu datang jika kita sanggup melakukannya.Siapa yang tidak mahukan kejayaaan di dalam hidup mereka.Mencipta dan Mengilhamkan itu yang aku inginkan.

JANGAN memberi alasan..
JANGAN menangguh masa..
JANGAN bersambil lewa
JANGAN lupa Tuhan...DIA maha pemberi lagi maha pencipta.

kepada dunia yang semakin uzur,berikan peluang kepada kami anak-anak muda ini untuk sempat mencipta kejayaan..


kerana ku sanggup..
aku sanggup lakukan apa jua sahaja untuk masa depan aku.kerana aku yakin dan aku percaya bahawa masa depan kita adalah hasil usaha kita sekarang...

kerana ku sanggup walau ku tak mampu berdiri sendiri tanpamu ooppppss! cukup wei,lebih la pula dei.hahaha.kerana ku sanggup aku akan bersabar...


salam dari insan yang tidak pernah sunyi untuk merasakan cinta.

No comments: